Događaji, Naše priče

Nedelja u Franšu

Nedelja je jedini dan kada restoran ne radi.

Tako je bilo od samog početka, i mnogo puta su nas gosti pitali zašto se taj neradni dan ne prebaci na ponedeljak ili se jednostavno –  ukine u potpunosti. Međutim, taj jedan dan nam uvek znači da se restoran malo odmori, i da se svašta nešto u njemu popravi, okreči, presvuče i sredi detaljno,  što je u toku redovnog rada mnogo teže.

Jednog dana, ljubaznim i prijateljskim insistiranjem našeg dragog gosta – nedelja je postala dan za jedno romantično i intimno venčanje.

Dužinom restorana smo prvi put napravili švedski sto i zaigrali se sa drugačijom prezentacijom specijaliteta, u sredini bašte nastao je plesni podijum, sve naše stolice i stolovi su dobili nove pastelne boje, nežni cvetni aranžmani mirisali su iz svakog kutka, dok su gosti plesali, smejali se, grlili, čestitali, pevali i predivno proveli. Tada smo dobili imperativ da organizacija proslava postane deo naše standardne ponude. Odazvali smo se izazovu sa velikom radošću, kako je bila neizmerna čast biti deo takvog trenutka.

Tako je počela poneka nedelja da se ustupa za one najlepše povode kada se slavi sa ljudima bliskim srcu, kada se jače grli i bez zadrške voli.

Organizacija ovakvih proslava nosi posebnu emociju, i svaki trenutak planiranja ispunjen je sa toliko kreativnosti, slobode i inovacije, koja nije na taj način prisutna u našem redovnom radu. Iz tog razloga smo uvek iznova uzbuđeni za svaki datum, i radujemo se idejama i željama naših gostiju.

Restoran svaki put izgleda potpuno drugačije.

Na taj dan, od rane zore pristižu kamioni puni cveća, stotine metara ukrasnih girlandi, hiljade i hiljade lampica, sveće, nežni ukrasni materijali i najrazličitiji detalji. Kroz restoran prođe stotina ljudi, sve se užurbano priprema, merdevine su na sve strane, makaze, trake, usisivači, i sve se polako sastavlja i uklapa za novu priču koja će se ispričati.

Uz iskustvo divnih saradnika sa kojima smo imali prilike da radimo svih ovih godina, restoran je uspeo da zaigra najrazličitije uloge.

Mladenci koji biraju naš restoran su često prvi put bili kod nas još kada su se igrali ispod stolova i trčkarali po bašti restorana. Odrastali su uz naš kolektiv, naše ukuse i naše ideje. Neizmerno smo počastvovani kada prolete godine i kada dođu dani za važne datume za koje oni odaberu baš naš restoran. Iako restoran ima dugu tradiciju i veliki kolektiv sa puno iskustva, mi svaki dan iznova moramo opravdati i potvrditi sve što gosti očekuju od nas, i više od toga.

Zahvaljujući gostima koji su nas izabrali, otputovali smo u svaki kutak sveta, čuli razne svetske jezike, upoznali i sagledali običaje drugih kultura, i sve to nezaboravno povezali na jednom mestu.

Na trenutak je naša bašta podsećala na dvorišta Toskane, sa stolovima raspoređenim po travi, zvukom brojnih zdravica, smeha, dok se vedro nebo naziralo kroz hiljade nežnih lampica.

Za jednu proslavu rođendana restoran je bio poput paladara u Havani, ispunjen ritmom talasa fontane i kubanskim zvucima. Dve kubanske plesačice su se kretale kroz sve terase naše bašte, plešući sa gostima, dok su između njih prolazili poslužavnici Mohito koktela i tompusa.

Franš je tokom jednog dana, i delom noći, bio potpuno bele boje. Svi gosti su došli obučeni u belo, dekoracija je bila čisto bela, dok su samo neki detalji bili roze, kao što su mašne naših konobara, buketi na stolovima i mladina haljina.

Tokom jednog dana, svaki sto imao je stolnjak druge boje, uz buket istih nijansi, ali se buketi nisu nalazili na stolovima, već su visili iz različitih korpica sa plafona. Sa plafona su visili različiti ramovi, perlice i cvetne girlande. Restoran je izgledao kao pozorišna scenografija, jedino što bi vas podsetilo da se zapravo nalazite u restoranu – bile su stolice sa kojih su ovom priliko visili buketići od sušenog voća.

Na terasama naše bašte svoje trikove su vešto skrivali mađioničari, plesale balerine, glumci izvodili predstave, pravili se razni oblici od balona, igrale razne igre i satima plesalo.

Jedna mala princeza je svoj rođendan proslavila kod nas i obojila sve u roze. Restoran je bio prepun balona, mašni, i svih deserata koji se mogu zamisliti u roze boji. Prvi put su se u restoranu služile kokice! A kada biste izašli na travnjak, svuda oko vas bi pucketali baloni od pene.

 

Prelepe priče ste nam ispričali. Radujemo se onima koje slede.
Share:
Bulevar oslobodjenja 18a, 11115 Belgrade
Visa
Mastercard
Maestro
AMEX
DinaCard
Intesa Banka
Allsecure