Jelovnik

Kuver, peciva i apetisani

Pola porcije se naplaćuje 65% od cene. Cene su sa porezom.

Kuver

150

Dezinfekciona salveta

80

Lepinja

90

Domaće pecivo

90

Badem

380

Hladna Predjela

Svakodnevni laboratorijski pregled zdravstvene ispravnosti svih namirnica i naših proizvoda vrši diplomirani tehnolog.

Njeguši pršuta

1700

Izbor junećih pršuta

1900

Tatarski biftek, tost, puter

2600

Prebranac, kajmak

680

Guščija džigerica, tost, puter

2200

Pihtije

570

Sjenički sir

570

Kozji sir, sir iz ulja ili Selam

780

Tanjir sireva

1400

Mladi sir ili Mocarela

660

Pekorino, Parmezan

870

Sir iz ulja sa tartufima

1350

Karpaćo od bifteka, rukola, pinjoli

1700

Brusketa Franš – guščija džigerica sa crnim tartufima

320

Salate Jela

Cezar salata

1100

Kapreze salata

1100

Biftek na ajsberg salati

1200

Pileći file na ajsberg salati

1050

Biftek u zelenim salatama / čeri, parmezan

1200

Pileći file u zelenim salatama / pinjole, čeri, parmezan

1050

Ćureći file u zelenim salatama / pinjole, čeri, parmezan

1100

Tunjevina na zelenim salatama / čeri, jaje, crni luk

1050

Gambori na rukoli, čeri, parmezan

1680

Tai / kiselo slatki sos, ananas, gambori, mango, zelena salata

1200

Grilovani kozji sir na zelenim salatama sa pančetom

1200

Topla Predjela

Pasta Bolonjez ili u Pesto sosu

1100

Pasta Nica / šampinjoni, tikvice, parma sos

1100

Pasta Karbonara ili Napolitan

1100

Pasta Primavera / brokoli, tikvice, sir, čeri, šargarepa

1100

Pasta u gorgonzoli

1200

Pasta u pet sireva

1200

Pasta Siti / piletina, 5 sireva

1200

Pasta Parma / pršuta, brokoli, sir, pavlaka

1200

Pasta Porcini / vrganj, orah, pavlaka, sir

1200

Pasta Tuna / tuna, ringlice, kapar, pelat

1200

Pasta Roma / piletina, badem, šafran, tikvice, susam

1200

Pasta Franš / pečurke, brokoli, 5 sireva, pančeta, piletina

1200

Njoke u gorgonzoli ili u pet sireva

1200

Pohovane paprike

840

Pohovano povrće

900

Variva razna

360

Proja

240

Pita sa mesom, sirom ili zeljem

320

Brokoli u Parma sosu

800

Čorbe - Supe - Potaži

Teleća ili jagnjeća čorba

520

Potaž od pečuraka ili povrća

480

Riblja čorba

480

Goveđa supa

480

Dnevni potaž

460

Specijaliteti sa Tartufima

Rižoto sa crnim tartufima

1680

Pileći file u sosu od crnih tartufa

1900

Biftek u sosu od crnih tartufa

3500

Biftek u sosu od belih tartufa

4800

Pileći file u sosu od belih tartufa

3100

Posna i Vegetarijanska Jela

Pet vrsta pečuraka

1200

Vrganji na grilu

1260

Povrće na grilu

860

Špargle u bešamel sosu

960

Posne sarme

820

Paprike punjene pirinčem

820

Rižoto sa šampinjonima

900

Rižoto sa povrćem

900

Posni tanjir Franš

1100

Šampinjoni na grilu

800

Pasta Solo / sa povrćem u šafran sosu

1400

Jela po Porudžbini

Biftek u sosu od bibera /320g

3000

Biftek sa jajetom /320g

2900

Biftek Rosini / sa pečurkama /320g

3000

Biftek sa vrganjima /320g

3200

Biftek u gorgonzoli /320g

3200

Medaljoni sa šampinjonima ili na kajmaku

2250 sv, 2550 tel

Bečka / Pariska /sv.

1460

Bečka / Pariska /tel.

1700

Sote Stroganof

1700

Plava Traka

1780 sv, 2200 tel

Odrezak u gorgonzoli

1900 sv, 2200 tel

Saltiboka na Franš način

1900 sv, 2200 tel

Guščija džigerica / sos od šljiva i krušaka

3900

Guščija džigerica / sos od sušenog paradajza i praziluka

3900

Rostirana teletina u sosu od aromatičnih trava

2200

Jela sa Roštilja

Biftek grilovan – 330g

2800

Teleći kotleti grilovani

2200

Teleći medaljoni, grilovani

2250

Domaće kobasice/dimljene

1100

Pljeskavica ili ćevapčići na grilu

900

Pljeskavica ili ćevapčići na kajmaku

1100

Leskovačka pljeskavica

1100

Gurmanska pljeskavica

1240

Gurmanski uštipci

1240

Vešalica u maramici

1460

Bela vešalica

1760

Bela vešalica u maramici

1960

Dimljena bela vešalica

1900

File, grilovan /sv

1780

Jagnjeći kotleti, grilovani

2200

Ribaj stek /kg

5500

Ramstek /400g

2250

Morski i Rečni Specijaliteti

Karpaćo od lososa

1200

Salata od morskih plodova

1200

Gambori na grilu ili buzari

2460

Škampi na grilu ili buzari

2800

Lignje na grilu, pržene ili pohovane

1960

Rižoto sa plodovima mora

1600

Rižoto sa gamborima

1860

Losos grilovan

1960

Losos Terijaki / grilovan sa avokadom u terijaki sosu

2160

Smuđ fileti

1900

Pastrmka fileti

1520

Pastrmka dimljena fileti

1580

Brancin svež, fileti ili cela

2320

Orada sveža, fileti ili cela

2320

Pasta Mare / plodovi mora, paradajz

1600

Pasta sa lososom ili gamborima /pana sos, paradajz

1700

Pasta Plus / gambori, tikvice u šafranu

1860

Gurmanski Specijaliteti

Jagnjeće ili teleće pečenje /kg

3900

Svinjska kolenica pečena / barena u kiselom kupusu / kg

2100

Svinjska rebarca /400g

1200

Teleća kolenica iz sača

2600/kg, 3900/kg bez koske

Teleća glava u škembetu

1800

Karađorđeva šnicla /400g

1860 sv, 1700 pil

Paketići Franš na kajmaku, grilovani

1860

Paketići Franš na grilu

1660

Punjeni file na grilu

1700

Punjeni file na kajmaku

1900

Domaći tanjir Franš

2200

Mućkalica

1500

Mućkalica Franš

1900

Čudesni tanjir za dve osobe

3900

Sve od Piletine

Pileći file, grilovan

1100

Punjeni medaljoni

1300

Rolovani pileći file sa slaninicom

1500

Pileći file sa susamom ili kao štapići

1300

Batak grilovan u salamanderu

1300

Pileći file u gorgonzola sosu ili u pet sireva

1500

Pileći file u sosu od pomorandže

1360

Pileći file u sosu od tri vrste pečuraka

1500

Šangaj piletina / soja sos, med, kikiriki, povrće

1500

Orijental batak / kari, čeri, med, soja sos

1500

Pileći file Delhi / kari, badem, paprika, praziluk

1500

Pileći tanjir Franš

1960

Ponešto od Ćuretine

Ćureći file, grilovan / rolovan slaninicom

1500, 1900 rol

Ćureći punjeni medaljoni

1600

Ćureći file u susamu ili kao štapići

1600

Ćureći file u gorgonzola sosu ili u pet sireva

1880

Ćureći file u sosu od tri vrste pečuraka

1800

Ćureći file u sosu od pomorandže

1800

Ćureći tanjir Franš

2100

Salate

Srpska sa sirom

550

Srpska

450

Paradajz

450

Zelena salata

360

Sladak kupus

360

Šargarepa

360

Svež krastavac

450

Kukuruz u pavlaci

460

Šarena salata

460

Celer salata

460

Rukola

550

Motovilac

520

Čeri paradajz

550

Rotkvice ili ren

320

Kiseli krastavac

350

Kisele paprike

390

Kiseli kupus

420

Turšija

390

Pečene paprike

480

Domaći ajvar

480

Ljuta papričica u ulju

110

Sveža papričica

90

Grčka salata

690

Urnebes salata

560

Avokado sa tri zelene salate

560

Različite zelene salate sa parmezanom

520

Četiri vrste zelene salate

420

Endivija

430

Vitaminska salata

490

Tarator

520

Paprike u pavlaci

500

Ajsberg ili Radič

490

Šargarepa sa renom

420

Masline

360

Srpska salata sa pečenom paprikom

560

Šargarepa sa celerom i renom

520

Pavlaka sa ljutom paprikom i peršunom

490

Zelene salate, čeri, rukola, pinjoli, parmezan

690

Maslinova Ulja

Planeta – ekstra devičansko ulje (ITA)

Filippo Berio – ekstra devičansko ulje (ITA)

Cadel Monte – ekstra devičansko ulje (ITA)

Masciarelli, Marina Cvetić – ekstra devičansko ulje (ITA)

Carapelli – Il Nobile, ekstra devičansko ulje (ITA)

Olitalia – ekstra devičansko ulje (ITA)

Belić – Leccino, ekstra devičansko ulje (CRO)

Buršić – De Kleva, ekstra devičansko ulje (CRO)

Meneghetti – Rosulja, ekstra devičansko ulje (CRO)

Aenaon – ekstra devičansko ulje (GRE)

Eleones – ekstra devičansko ulje (GRE)

Kürbiskernöl – ulje od bundeve (AUS)

Diamond – susamovo ulje (GER)

Uvita – suncokretovo ulje, hladno ceđeno (SRB)

Kürbiskernöl – Pumpkin seed oil (AUS)

Sirća:

Balsamic vinegar – Filippo Berio (ITA)

Balsamic vinegar aged – Monari Federzoni – Modena (ITA)

Jabukovo sirće – Vino Župa (SRB)

Vinsko sirće – Sinfonia Golosa (ITA)

Začini:

Soja sos – Kikkoman (JAP)

Soja sos – Kikkoman (JAP) (manje slana)

Provansalska mešavina – Kotanyi (AUS)

Italijanska mešavina – Kotanyi (AUS)

Tabasco – Mcilhenny, crveni i zeleni (USA)

Vorčester sos – Heinz (UK)

Bezdanski grom – Bezdan (SRB)

Ljuto maslinovo ulje – Filippo Berio – domaća proizvodnja „Franš“

Slatko ljuti sos – Kikkoman (JAP)

Soli:

Crvena – Collitali, Sicilia (ITA)

Bela – Collitali, Sicilia (ITA)

Himalajska – Droghera e alimentari (ITA)

Crna – Droghiera e alimentari (ITA)

Plava – Persijska (IRN)

Morska – Maldon (UK)

Black salt – Droghiera e alimentari (ITA)

Biberi:

Crni – Vijetnam (NLD)

Crveni – Kotanyi (AUS)

Zeleni – Kotanyi (AUS)

Beli – Vijetnam (NLD)

Mešavina – Collitali (ITA)

Tucana paprika – Bezdan (SRB)

Mlevena ljuta paprika – Bezdan, Aleva (SRB)

Šećeri:

Beli kristal – repa

Žuti šećer – šećerna trska

Zaslađivač – Süssina Stevia (kapi) (AUS)

Zaslađivač – Süssina Stevia (AUS)

Zaslađivač – Natreen (kapi) (CHE)

Bulevar oslobodjenja 18a, 11115 Beograd