Jelovnik

Kuver, peciva i apetisani

Pola porcije se naplaćuje 65% od cene. Cene su sa porezom.

Kuver

190

Dezinfekciona salveta

90

Lepinja

90

Domaće pecivo

90

Badem

420

Hladna Predjela

Svakodnevni laboratorijski pregled zdravstvene ispravnosti svih namirnica i naših proizvoda vrši diplomirani tehnolog.

Njeguši pršuta

1900

Izbor junećih pršuta

2000

Tatarski biftek, tost, puter

3200

Prebranac, kajmak

800

Guščija džigerica, tost, puter

2600

Pihtije

750

Sjenički sir

690

Kozji sir, sir iz ulja ili Selam

900, 990 iz ulja/Selam

Tanjir sireva

1700

Mladi sir ili Mocarela

750

Pekorino, Parmezan

990

Sir iz ulja sa tartufima

1650

Karpaćo od bifteka, rukola, pinjoli

2400

Brusketa Franš – guščija džigerica sa crnim tartufima

400

Salate Jela

Cezar salata

1300

Kapreze salata

1300

Biftek na ajsberg salati

1800

Pileći file na ajsberg salati

1200

Biftek u zelenim salatama / čeri, parmezan

1800

Pileći file u zelenim salatama / pinjole, čeri, parmezan

1200

Ćureći file u zelenim salatama / pinjole, čeri, parmezan

1300

Tunjevina na zelenim salatama / čeri, jaje, crni luk

1200

Gambori na rukoli, čeri, parmezan

2100

Tai / kiselo slatki sos, ananas, gambori, mango, zelena salata

1500

Grilovani kozji sir na zelenim salatama sa pančetom

1500

Topla Predjela

Pasta Bolonjez ili u Pesto sosu

1200

Pasta Nica / šampinjoni, tikvice, parma sos

1200

Pasta Karbonara ili Napolitan

1200

Pasta Primavera / brokoli, tikvice, sir, čeri, šargarepa

1200

Pasta u gorgonzoli

1400

Pasta u pet sireva

1400

Pasta Siti / piletina, 5 sireva

1400

Pasta Parma / pršuta, brokoli, sir, pavlaka

1400

Pasta Porcini / vrganj, orah, pavlaka, sir

1400

Pasta Tuna / tuna, ringlice, kapar, pelat

1300

Pasta Roma / piletina, badem, šafran, tikvice, susam

1400

Pasta Franš / pečurke, brokoli, 5 sireva, pančeta, piletina

1400

Njoke u gorgonzoli ili u pet sireva

1400

Pohovane paprike

900

Pohovano povrće

900

Variva razna

400

Proja

260

Pita sa mesom, sirom ili zeljem

400

Brokoli u Parma sosu

900

Čorbe - Supe - Potaži

Teleća ili jagnjeća čorba

680

Potaž od pečuraka ili povrća

580

Riblja čorba

580

Goveđa supa

580

Dnevni potaž

560

Specijaliteti sa Tartufima

Rižoto sa crnim tartufima

2000

Pileći file u sosu od crnih tartufa

2300

Biftek u sosu od crnih tartufa

4500

Biftek u sosu od belih tartufa

5800

Pileći file u sosu od belih tartufa

3600

Posna i Vegetarijanska Jela

Pet vrsta pečuraka

1500

Vrganji na grilu

1500

Povrće na grilu

1000

Špargle u bešamel sosu

1500

Posne sarme

900

Paprike punjene pirinčem

900

Rižoto sa šampinjonima

1000

Rižoto sa povrćem

1000

Posni tanjir Franš

1500

Šampinjoni na grilu

990

Pasta Solo / sa povrćem u šafran sosu

1700

Jela po Porudžbini

Biftek u sosu od bibera /320g

3900

Biftek sa jajetom /320g

3900

Biftek Rosini / sa pečurkama /320g

3900

Biftek sa vrganjima /320g

4200

Biftek u gorgonzoli /320g

4200

Medaljoni sa šampinjonima ili na kajmaku

2700 sv, 3600 tel

Bečka / Pariska /sv.

1700

Bečka / Pariska /tel.

2100

Sote Stroganof

2200

Plava Traka

2000 sv, 2800 tel

Odrezak u gorgonzoli

2300 sv, 3200 tel

Saltiboka na Franš način

2300 sv, 3200 tel

Guščija džigerica / sos od šljiva i krušaka

4400

Guščija džigerica / sos od sušenog paradajza i praziluka

4400

Rostirana teletina u sosu od aromatičnih trava

3200

Jela sa Roštilja

Biftek grilovan – 330g

3600

Teleći kotleti grilovani

3000

Teleći medaljoni, grilovani

3200, 2400 sv

Domaće kobasice/dimljene

1400, 1600 dim

Pljeskavica ili ćevapčići na grilu

1100

Pljeskavica ili ćevapčići na kajmaku

1300

Leskovačka pljeskavica

1300

Gurmanska pljeskavica

1400

Gurmanski uštipci

1400

Vešalica u maramici

1800

Bela vešalica

2000

Bela vešalica u maramici

2400

Dimljena bela vešalica

2200

File, grilovan /sv

2400

Jagnjeći kotleti, grilovani

2800

Ribaj stek /kg

7000

Ramstek /400g

2900

Morski i Rečni Specijaliteti

Karpaćo od lososa

1400

Salata od morskih plodova

1400

Gambori na grilu ili buzari

2800, 3100 na buzari

Škampi na grilu ili buzari

3100, 3400 na buzari

Lignje na grilu, pržene ili pohovane

2300

Rižoto sa plodovima mora

1800

Rižoto sa gamborima

2100

Losos grilovan

2400

Losos Terijaki / grilovan sa avokadom u terijaki sosu

2700

Smuđ fileti

2100

Pastrmka fileti

1700

Pastrmka dimljena fileti

1800

Brancin svež, fileti ili cela

2700

Orada sveža, fileti ili cela

2700

Pasta Mare / plodovi mora, paradajz

1900

Pasta sa lososom ili gamborima /pana sos, paradajz

2000

Pasta Plus / gambori, tikvice u šafranu

2300

Gurmanski Specijaliteti

Jagnjeće ili teleće pečenje /kg

4900, 5600 tel

Svinjska kolenica pečena / barena u kiselom kupusu / kg

2500, 2800 barena

Svinjska rebarca /400g

1600

Teleća kolenica iz sača

3600/kg, 5600/kg bez koske

Teleća glava u škembetu

2100

Karađorđeva šnicla /400g

2200 sv, 1850 pil, 2600 tel

Paketići Franš na kajmaku, grilovani

2200, 2800 teleći

Paketići Franš na grilu

1900, 2600 teleći

Punjeni file na grilu

2000, 2800 tel

Punjeni file na kajmaku

2200 sv, 3100 tel

Domaći tanjir Franš

2500

Mućkalica

1800, 2500 tel

Mućkalica Franš

2200

Čudesni tanjir za dve osobe

4800

Sve od Piletine

Pileći file, grilovan

1300

Punjeni medaljoni

1500

Rolovani pileći file sa slaninicom

1700

Pileći file sa susamom ili kao štapići

1500

Batak grilovan u salamanderu

1500

Pileći file u gorgonzola sosu ili u pet sireva

1700

Pileći file u sosu od pomorandže

1600

Pileći file u sosu od tri vrste pečuraka

1800

Šangaj piletina / soja sos, med, kikiriki, povrće

1800

Orijental batak / kari, čeri, med, soja sos

1800

Pileći file Delhi / kari, badem, paprika, praziluk

1800

Pileći tanjir Franš

2200

Ponešto od Ćuretine

Ćureći file, grilovan / rolovan slaninicom

1700, 1900 rol

Ćureći punjeni medaljoni

1800

Ćureći file u susamu ili kao štapići

1800

Ćureći file u gorgonzola sosu ili u pet sireva

2100

Ćureći file u sosu od tri vrste pečuraka

2100

Ćureći file u sosu od pomorandže

2100

Ćureći tanjir Franš

2600

Salate

Srpska sa sirom

650

Srpska

550

Paradajz

550

Zelena salata

460

Sladak kupus

460

Šargarepa

460

Svež krastavac

550

Kukuruz u pavlaci

560

Šarena salata

560

Celer salata

560

Rukola

650

Motovilac

650

Čeri paradajz

650

Rotkvice ili ren

420

Kiseli krastavac

450

Kisele paprike

490

Kiseli kupus

520

Turšija

490

Pečene paprike

580

Domaći ajvar

580

Ljuta papričica u ulju

140

Sveža papričica

110

Grčka salata

790

Urnebes salata

660

Avokado sa tri zelene salate

660

Različite zelene salate sa parmezanom

620

Četiri vrste zelene salate

530

Endivija

530

Vitaminska salata

590

Tarator

530

Paprike u pavlaci

600

Ajsberg ili Radič

590

Šargarepa sa renom

530

Masline

460

Srpska salata sa pečenom paprikom

660

Šargarepa sa celerom i renom

620

Pavlaka sa ljutom paprikom i peršunom

590

Zelene salate, čeri, rukola, pinjoli, parmezan

790

Maslinova Ulja

Planeta – ekstra devičansko ulje (ITA)

Filippo Berio – ekstra devičansko ulje (ITA)

Cadel Monte – ekstra devičansko ulje (ITA)

Masciarelli, Marina Cvetić – ekstra devičansko ulje (ITA)

Carapelli – Il Nobile, ekstra devičansko ulje (ITA)

Olitalia – ekstra devičansko ulje (ITA)

Belić – Leccino, ekstra devičansko ulje (CRO)

Buršić – De Kleva, ekstra devičansko ulje (CRO)

Meneghetti – Rosulja, ekstra devičansko ulje (CRO)

Aenaon – ekstra devičansko ulje (GRE)

Eleones – ekstra devičansko ulje (GRE)

Kürbiskernöl – ulje od bundeve (AUS)

Diamond – susamovo ulje (GER)

Uvita – suncokretovo ulje, hladno ceđeno (SRB)

Kürbiskernöl – Pumpkin seed oil (AUS)

Sirća:

Balsamic vinegar – Filippo Berio (ITA)

Balsamic vinegar aged – Monari Federzoni – Modena (ITA)

Jabukovo sirće – Vino Župa (SRB)

Vinsko sirće – Sinfonia Golosa (ITA)

Začini:

Soja sos – Kikkoman (JAP)

Soja sos – Kikkoman (JAP) (manje slana)

Provansalska mešavina – Kotanyi (AUS)

Italijanska mešavina – Kotanyi (AUS)

Tabasco – Mcilhenny, crveni i zeleni (USA)

Vorčester sos – Heinz (UK)

Bezdanski grom – Bezdan (SRB)

Ljuto maslinovo ulje – Filippo Berio – domaća proizvodnja „Franš“

Slatko ljuti sos – Kikkoman (JAP)

Soli:

Crvena – Collitali, Sicilia (ITA)

Bela – Collitali, Sicilia (ITA)

Himalajska – Droghera e alimentari (ITA)

Crna – Droghiera e alimentari (ITA)

Plava – Persijska (IRN)

Morska – Maldon (UK)

Black salt – Droghiera e alimentari (ITA)

Biberi:

Crni – Vijetnam (NLD)

Crveni – Kotanyi (AUS)

Zeleni – Kotanyi (AUS)

Beli – Vijetnam (NLD)

Mešavina – Collitali (ITA)

Tucana paprika – Bezdan (SRB)

Mlevena ljuta paprika – Bezdan, Aleva (SRB)

Šećeri:

Beli kristal – repa

Žuti šećer – šećerna trska

Zaslađivač – Süssina Stevia (kapi) (AUS)

Zaslađivač – Süssina Stevia (AUS)

Zaslađivač – Natreen (kapi) (CHE)

Bulevar oslobodjenja 18a, 11115 Belgrade
Visa
Mastercard
Maestro
AMEX
DinaCard
Intesa Banka
Allsecure