Događaji, Naše priče

Intimne proslave

U ovoj godini se mnogo toga promenilo. Počela je sa ispunjenim kalendarom, brojnim folderima na kompjuteru, hiljade spiskova i razmenjenih mejlova, veliki deo toga spreman za događaje, slavlja, punoletstva, venčanja, krštenja i svih nama posebnih trenutaka. Sve to je podrazumevalo puno gostiju, podijum, slobodu, bliskost, zagrljaje i sve što slavlja prati.

Posle tri meseca 2020-te godine sve se to izmenilo. Sve na šta smo navikli, i sve što smo planirali se u danu otkazalo, odložilo, ili na kraju, uz trunku volje – prilagodilo.

Prilagodili smo želje, navike i običaje nekim novim, jedinim dozvoljenim okolnostima u 2020. godini.

Već isplaniran događaj, do najsitnije latice i njene nijanse je bio pripremljen, i samo je nestrpljivo čekao svoj datum. Potom se taj datum pomerao, u nadi da je samo pitanje nekoliko meseci pre ili kasnije. Jedno pomeranje. Drugo odlaganje. Treće otkazivanje.

Prvobitna ideja se morala promeniti. Odložili smo događaj, ali smo odložili i očekivanja.
Skupili smo se nekad u grupu od deset, a nekad u grupu od trideset ljudi. To su bile norme i njima smo se prilagodili.

Uskladili smo se sa životom. Razumeli svu njegovu nepredvidljivost i onda oblikovali svoje želje i maštu na drugačiji način.

Odloženih prvobitnih očekivanja, dobili smo rasterećenost, prepuštenost i zbog toga iznenađenje i posebnu lepotu u ovom novim uspomenama.

Dobili smo lepotu koji nismo stigli prethodno da promišljamo. Rasteretili smo je svojih želja i spiskova, a ona nas je nagradila najlepšim trenucima. Posebnim uspomenama, najbližih srcu.
Važni datumi su obeleženi. Bilo je osmeha, suza i ogromne radosti. Okrenuli smo se suštini i vikende provodili u krugu najbližih i najdražih.

Manje je ove godine postalo mnogo više.

Našli smo lepotu 2020-te godine. Radovali smo se i stvarali.

Share:
Bulevar oslobodjenja 18a, 11115 Belgrade
Visa
Mastercard
Maestro
AMEX
DinaCard
Intesa Banka
Allsecure