Iz kuhinje

Da li znate za našu „operisanu tulumbu“?

Uz restoran, najviše se inovirala i menjala ponuda jela i specijaliteta.

Počeli smo sa šezdeset različitih porudžbina, razvrstanih u osam kategorija
.

To su bila hladna predjela, topla predjela, čorbe, gurmanski specijaliteti, jela po porudžbini, jela sa roštilja i salate. Naravno, i poslastice.

Danas u jelovniku brojimo sto šezdeset različitih jela, raspoređenih u čak četrnaest kategorija. (prebrojali smo : )  )

Tokom godina pridružili su se specijaliteti od tartufa, salate jela, vegetarijanska i posna jela i morski i rečni specijaliteti. Formirali smo i poseban odeljak jela od piletine, kao i jela od ćuretine. Svaka kategorija ima po bar dvanaest različitih ukusa, koji svaki dan, u zavisnosti od želje i ukusa gostiju dobijaju po još neku varijaciju koja nije upisana u jelovnik.

Na desertnoj karti imamo i dalje nekoliko poslastica koje smo imali i prvog dana – orasnice, suvu pitu i nezaobilaznu tulumbu

Pored obične tulumbe, imamo i takozvanu « operisanu tulumbu ». Ova poslastica je nastala smelim inovacijama i šalama naših gostiju i konobara. Naši konobari uvek vole da izađu u susret, posebno kada je gost neodlučan. Ukoliko bi neko želeo tulumbu, ali bi istovremeno želeo i nešto kremasto, tada naši konobari uvek predlože kombinaciju oba.  Onda još samo preostaje pitanje da li tulumbi dodati vanila krem ili šlag, ili možda i jedno i drugo? Vremenom će se ova poslastica sve više preporučivati i dobiti svoje ime – operisana tulumba. Operisana tulumba je presečena na pola, punjena vanila kremom, šlagom ili kuglom sladoleda. Slika će možda objasniti bolje.

Mi samo znamo da ovoj tulumbi niko nikada nije odoleo.

Share:
Bulevar oslobodjenja 18a, 11115 Belgrade
Visa
Mastercard
Maestro
AMEX
DinaCard
Intesa Banka
Allsecure